Biz Kimiz

TurkMarin Kurucu Ortaklarının özet özgeçmişleri aşağıda sunulmuştur.


İ. Serdar GÜÇAR    :

Orta Doğu Teknik üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olup, mezuniyeti müteakip Boğaziçi Üniversitesinde İşletme yüksek lisansını tamamladı.
 
Dz.K.K.lığı bağlısı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda muhtelif görevlerde bulundu. Özellikle uzun yıllar Firkateyn İnşa Programları Yöneticiliği yapmıştır.

Türk Deniz Kuvvetleri’nden emekli olduktan sonra çeşitli sektörlerde yönetici olarak kariyerine devam etti. Bunlar arasında, özellikle İnşaat Yönetimi,  Program Geliştirme ve Yönetim konularında  Tecrübeye sahiptir.


Gürkan TÜRKEŞ    :

Deniz Harp Okulu Yöneylem Araştırması ve Yönetim Ana Bilim dalı mezunu olup, mezuniyeti müteakip California – Amerika Birleşik Devletleri Naval Postgraduate School’da Elektronik konusunda yüksek lisans yapmıştır.
 
Dz.K.K.lığı bağlısı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda muhtelif görevlerde bulunmuştur. Özellikle uzun yıllar Denizaltı İnşa Programlarının yöneticiliğini yapmıştır.

Türk Deniz Kuvvetleri’nden emekli olduktan sonra Elektronik Sistemler Proje Yöneticiliği, Sivil ve Askeri Gemi İnşa programları yöneticisi olarak kariyerine devam etmiştir.


Nevzat GÜLEŞEN    :

Deniz Harp Okulu Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olup, mezuniyeti müteakip California – Amerika Birleşik Devletleri Naval Postgraduate School’da Bilgisayar Sistemleri konusunda yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca, daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiş ve Avukatlık stajını tamamlamıştır.
 
Dz.K.K.lığı bağlısı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda muhtelif görevlerde bulunmuştur. Özellikle Denizaltı ve Fırkateyn İnşa ve Modernizasyon  projelerinde elektronik alanında Sistem Mühendisliği görevleri yapmıştır. Bunun yanı sıra Endüstriyel Tesis IT Altyapısı Kurulması ve işletilmesi konusunda görevler de yapmıştır.

Türk Deniz Kuvvetleri’nden emekli olduktan sonra, bir özel sektör tersanesinde Tersane Müdürü, bir turizm kompleksinde IT Yöneticisi ve bir Savunma Sanayii şirketinde Komuta Kontrol Sistemleri Program Yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur.


Mithat FİDAN   :

Deniz Harp Okulu  Elektronik Bölümü mezunu olup, mezuniyeti müteakip Michigan/ – Amerika Birleşik devletlerinde Michigan Üniversitesinde  Elektronik konusunda yüksek lisansını tamamladı.
 
Dz.K.K.lığı bağlısı Gölcük Tersanesi komutanlığında muhtelif görevlerde bulundu. Özellikle Denizaltı ve Firkateyn inşa ve Modernizasyon  projelerinde elektronik alanında Sistem Mühendisliği görevlerinde bulunmuştur.

Türk Deniz Kuvvetleri’nden emekli olduktan sonra, bir özel sektör firmasında Teknik Müdür, muhtelif Savunma Sanayi şirketlerinde Seyir, Muhabere ve Komuta Kontrol Sistemleri Proje / Program Yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur.

Alt Kategoriler

Şirket Yönetimi

Organizasyon Şeması

 

Yönetim Kurulu aşağıdaki şekilde oluşmuştur:

 
 Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür : İ. Serdar Güçar
 Yönetim Kurulu Üyesi : H. Mithat Fidan
 Yönetim Kurulu Üyesi : Gürkan Türkeş

Şirket Bilgileri

 
Kayıtlı Olduğu Ticaret Sicil Memurluğu : KOCELİ
Ticaret Sicil No : 16860
Tescil Tarihi : 09 Mayıs 2006
NATO CAGE Kodu : TA456 

 

Yetenek Yapımız

TurkMarin’in yetenek yapısının omurgasını, geçtiğimiz dönemlerde tamamlanan Gemi İnşa projelerinde aktif ve etkin roller almış kurucu ortaklarının tecrübe birikimi oluşturmaktadır.

Sözü edilen birikim, tek bir alanda olmayıp, bir arada kollektif olarak da anlam ifade eden, “tamamlayıcı” yetenek grupları içermektedir.

Yetenek yapısı içinde, Gemi İnşa, Makine, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği disiplinleri ile, Proje Yönetim, Entegrasyon Yönetimi, ELD, Sistem Mühendisliği gibi uzmanlık alanları bir arada yer almaktadır.

30 yılı yurtdışında olmak üzere, toplam 125 yılı aşkın sektörel tecrübe birikiminin yaklaşık 2/3’ü  Askeri Endüstri Kuruluşlarında, kalan 1/3’ü ise Sivil Sektörde oluşmuştur.

Vizyon Misyon

Vizyon:

Seçilmiş iş ortaklarımız ile birlikte, Gemi İnşa ve Savunma Sanayinde, Mühendislik, Yönetim ve Danışmanlık konularında pazarların uzun soluklu ve güvenilir hizmet sağlayıcısı olmak.

Misyon:

Portföyümüzde yer alan Mühendislik ve Yönetim Hizmetlerini, Gemi İnşa ve Savunma Sanayiinde; İcraatta Mükemmellik, İleri Görüşlü ve Esnek Yönetim, Rekabetçilik değerlerinden taviz vermeksizin; benimsemiş olduğumuz Müşteri Odaklı, Sanayi ile Bütünleşik, Kontrollü Rekabet Ortamına Uyumlu ve etik değerlere karşı duyarlı olma endüstriyel sorumluluk ilkelerine tam uyum içerisinde, yerli ve yabancı taahhüt ve teknoloji firmaları için maliyet-etkin bir ÇÖZÜM ORTAĞI olmaktır.

Kalite Politikamız

Yasal şartlar çerçevesinde, Müşterilerimize en yüksek faydayı sağlayacak hizmetleri, planlanan zamanda, hedeflenen bütçeler içerisinde kalacak ve kaliteden taviz vermeyecek şekilde, güvenilir ve uzun soluklu bir endüstriyel çözüm ortağı olarak sunmak ve sürekli müşteri memnuniyetini sağlamak,
Müşterilerimizi memnun etme yolunun, çalışanlarımızın mutluluğu ve memnuniyetinden geçtiğinin bilincinde olarak, çalışanlarımıza en iyi çalışma ortamını sağlamak, sürekli gelişmeyi ve öğrenmeyi desteklemektir.
TurkMarin Kalite Sisteminin TS EN ISO 9001:2008’e uygunluğu belgelenmiştir.

Çevre Politikası

TurkMarin;

  • Çevre duyarlılığımızın gereklerini yerine getirmek amacıyla; çevresel amaç ve hedeflerin periyodik olarak belirlenmesi, gerçekleştirilmesi ve düzenli olarak gözden geçirilmesi ile Çevre Yönetim Sisteminin sürekli iyileştirilmesini sağlamayı;
  • Çevre konusunda yükümlü bulunduğumuz tüm Yasal ve Diğer zorunluluklara uymayı;
  • Çevre kirlenmesine neden olabilecek etkenleri kontrol altında tutarak çevreye vereceğimiz zararı ve faaliyetlerimiz sırasında geliştirilmiş uygun teknolojiler kullanarak çevreye vereceğimiz etkileri en aza indirmeyi;
  • Enerji, hammadde ve doğal kaynakların verimli kullanılmasını sağlamayı, geri kazanımla ilgili çalışmalar yaparak atık miktarını, hammadde ve enerji tüketimlerini azaltmayı;
  • Çevre bilincini ve çevreyi koruma adına yaptığımız çalışmaları, Çalışanlarımız, Müşterilerimiz, İş Paydaşlarımız, Tedarikçilerimiz ve Toplum ile paylaşmayı Yaşam felsefesi olarak beninsenmesini sağlamayı, çevresel duyarlılığı arttırmak için ihtiyaçlara göre gelişen eğitimler vermeyi;
  • Çevre kirliliğini önlemek amacıyla kirletici atığı kaynağında azaltmak, tekrar kullanmak veya geri kazanmak için çalışmalar yapmayı;
  • Sürekli gelişen sistemimizle çevre korumayı hizmet kalitesi ve gereksiz kaynak kullanımını önleyici faaliyetleri ile birlikle uygulayan şirket olmayı; taahhüt eder.
Değer

TurkMarin’in, bir mühendislik ve yönetim hizmet şirketi olarak, Türk savunma sanayi değer zincirindeki rolünün gerektirdiği katma değer şu şekilde tanımlanmaktadır:

  • İcraatta Mükemmellik (Excellence in Execution):  Tanımlı bütçe ve zaman hedeflerine uyarak, belirlenmiş kalite standartlarında iş ve hizmet üretmek,

  • İleri Görüşlü ve Esnek Yönetim: Son kullanıcının harekat ihtiyaçları ve tehdit tanımı çerçevesinde ihtiyaç duyulacak hizmeti önceden görerek hazırlıklı olmak ve ihtiyacın gerektirdiği sunumu kusursuz verebilmek için esnek yönetim yapılarına sahip olmak,

  •  Rekabetçilik: Yeteneklerini dünya standardında tutarak, dış pazarlarda da aranan bir servis sağlayıcısı olmak, diğer ihracatçı Türk savunma sanayi şirketlerine hizmet sunabilmek.

TurkMarin değer tanımı aşağıda görüldüğü şekilde ifade edilmektedir: