TurkMarin Kurucu Ortaklarının özet özgeçmişleri aşağıda sunulmuştur.


İ. Serdar GÜÇAR    :

Orta Doğu Teknik üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olup, mezuniyeti müteakip Boğaziçi Üniversitesinde İşletme yüksek lisansını tamamladı.
 
Dz.K.K.lığı bağlısı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda muhtelif görevlerde bulundu. Özellikle uzun yıllar Firkateyn İnşa Programları Yöneticiliği yapmıştır.

Türk Deniz Kuvvetleri’nden emekli olduktan sonra çeşitli sektörlerde yönetici olarak kariyerine devam etti. Bunlar arasında, özellikle İnşaat Yönetimi,  Program Geliştirme ve Yönetim konularında  Tecrübeye sahiptir.


Gürkan TÜRKEŞ    :

Deniz Harp Okulu Yöneylem Araştırması ve Yönetim Ana Bilim dalı mezunu olup, mezuniyeti müteakip California – Amerika Birleşik Devletleri Naval Postgraduate School’da Elektronik konusunda yüksek lisans yapmıştır.
 
Dz.K.K.lığı bağlısı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda muhtelif görevlerde bulunmuştur. Özellikle uzun yıllar Denizaltı İnşa Programlarının yöneticiliğini yapmıştır.

Türk Deniz Kuvvetleri’nden emekli olduktan sonra Elektronik Sistemler Proje Yöneticiliği, Sivil ve Askeri Gemi İnşa programları yöneticisi olarak kariyerine devam etmiştir.


Nevzat GÜLEŞEN    :

Deniz Harp Okulu Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olup, mezuniyeti müteakip California – Amerika Birleşik Devletleri Naval Postgraduate School’da Bilgisayar Sistemleri konusunda yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca, daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiş ve Avukatlık stajını tamamlamıştır.
 
Dz.K.K.lığı bağlısı Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda muhtelif görevlerde bulunmuştur. Özellikle Denizaltı ve Fırkateyn İnşa ve Modernizasyon  projelerinde elektronik alanında Sistem Mühendisliği görevleri yapmıştır. Bunun yanı sıra Endüstriyel Tesis IT Altyapısı Kurulması ve işletilmesi konusunda görevler de yapmıştır.

Türk Deniz Kuvvetleri’nden emekli olduktan sonra, bir özel sektör tersanesinde Tersane Müdürü, bir turizm kompleksinde IT Yöneticisi ve bir Savunma Sanayii şirketinde Komuta Kontrol Sistemleri Program Yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur.


Mithat FİDAN   :

Deniz Harp Okulu  Elektronik Bölümü mezunu olup, mezuniyeti müteakip Michigan/ – Amerika Birleşik devletlerinde Michigan Üniversitesinde  Elektronik konusunda yüksek lisansını tamamladı.
 
Dz.K.K.lığı bağlısı Gölcük Tersanesi komutanlığında muhtelif görevlerde bulundu. Özellikle Denizaltı ve Firkateyn inşa ve Modernizasyon  projelerinde elektronik alanında Sistem Mühendisliği görevlerinde bulunmuştur.

Türk Deniz Kuvvetleri’nden emekli olduktan sonra, bir özel sektör firmasında Teknik Müdür, muhtelif Savunma Sanayi şirketlerinde Seyir, Muhabere ve Komuta Kontrol Sistemleri Proje / Program Yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur.